Dumstrut #4

Tidigare dumstrutar:
Cecilia Hager, Svenska Hockeyförbundets disciplinnämnd
Stisse Åberg, Gävle Dagblad
Peter Andersson, domarbas

r8a.se delar ut sin fjärde dumstrut. Även denna gång blir det en hockeyrelaterad utdelning då disciplinnämndens Cecilia Hager blir först med att tilldelas dumstruten för andra gången. Detta pga att Mattias Tjärnqvist (Rögle BK) blivit avstängd.

Motiveringen lyder ungefär så här:

Disciplinnämnden har många gånger tidigare visat tydliga tendenser till att ta populistiska beslut baserat på mediatryck och nyhetsflöde. Detta har varit särskilt tydligt i de fall som lett till skador på en spelare. När en regelvidrig handling sker så bör hänsyn tas till de konsekvenser den medför när avstängning ska utdömas. Men att stänga av en spelare för en icke regelvidrig tackling enbart för att den leder till skada på en annan spelare kan aldrig någonsin vara rätt. Detta eftersom det innebär att en spelare i princip riskerar en avstängning för varje tackling som han delar ut.

Juryn på r8a.se är naturligtvis medvetna om att Cecilia Hager inte är ensam om att ta dessa beslut. Men då Dumstrut á la r8a.se är ett pris som produceras i ett högst begränsat antal exemplar så har vi tyvärr inte möjlighet att förse alla medlemmar i disciplinnämnden med en strut, även om det förstås vore välförtjänt. Som ordförande har man sista ordet, och är därmed ansvarig för gruppens beslut. Därför tilldelas Cecilia Hager sin andra dumstrut av en enig jury.

Andra nominerade till Dumstrut #4 var Aftonbladets Tomas Ros för att han först tjatade om att Tjärnqvist borde stängas av, för att sedan uttala att det vore ”trist” om spelarna inte vågade tacklas för fullt. Men förtvivla icke Tomas, det kommer fler chanser att vinna din alldeles egen dumstrut.

This entry was posted in Dumstruten, Hockey. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>