Dumstrut #5

Tidigare dumstrutar:
Cecilia Hager, Svenska Hockeyförbundets disciplinnämnd (2)
Stisse Åberg, Gävle Dagblad
Peter Andersson, domarbas

Så här när hockeysäsongen nu börjat så har det också blivit hög tid för r8a.se att dela ut ännu en dumstrut. Den här gången tilldelas den förvisso en person som inte har så mycket med hockey att göra, men utdelningen sker ändå i samband med en hockeyrelaterad händelse.

Juryn behövde denna gång i princip ingen betänketid alls utan konstaterade snabbt att vice chefsåklagaren i Gävle, Mikael Hammarstrand, med råge uppfyller alla kriterier för att få en alldeles egen dumstrut.

Juryns motivering:

Mikael Hammarstrand är åklagare och därmed avlönad av det allmänna. Att då använda skattemedel för att försöka vinna publicitetsmässiga poänger genom att väcka åtal mot en hockeyspelare som blev överfallen är fullständigt orimligt. Eftersom Hammarstrand verkar i Gävle och Mikael Sundlöv (sportchef i Brynäs) samt Mattias Pettersson (materialare i samma klubb) undgår åtal för en händelse som Sundlöv startade och Pettersson förvärrade anser r8a.se det solklart att det finns egenintresse hos åklagaren, snarare än allmänintresse av att väcka åtal. Att Hammarstrand dessutom anser sig tillräckliga bevis för åtal just precis nu, när hockeysäsongen startar, tar vi förstås till ytterligare intäkt för att publicitetshunger är det som styrt denna förundersökning från början till slut.

Juryn är dock oroad för att värdet på dumstruten snabbt sjunker i Gävletrakten eftersom detta inte är den första dumstruten som skickas dit. Vi uppmanar därför alla med Gävle- och Brynäsanknytning att hålla sig i skinnet framöver… :)

This entry was posted in Dumstruten, Hockey. Bookmark the permalink.

One Response to Dumstrut #5

  1. Pingback: Christians betraktelser » Ikväll kan det bli åka av

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>