Dubbelmoralisterna

Här presenteras de. De sossetoppar som vill avskaffa RUT-avdraget, men själva utnyttjar det.

Snyggast är Bo Krogvik, sossarnas valgeneral. Han har gjort avdrag på 8875 kronor för städning, men är ändå emot avdraget. Kommentaren ”man vore ju korkad om man inte utnyttjade ett avdrag när det finns” bevisar väl på ett fint sätt vilken inställning man har i partiet. Man är emot ”pigavdraget” (som man själv kallar det) men utnyttjar ändå möjligheten. Troligen i den fromma förhoppning att media inte skulle få korn på det…

Jag har som sagt inga problem med att andra utnyttjar avdraget eftersom jag gör det själv. Men jag har problem med folk som utnyttjar något som man säger sig vara emot. Det är nämligen hyckleri på hög nivå. Klart jämförbart med att hylla den svenska sexköpslagen för att sedan ta en sexsemester österut…

This entry was posted in Politik, Samhälle. Bookmark the permalink.

4 Responses to Dubbelmoralisterna

 1. Freddy says:

  Var går gränsen då? Med samma resonemang borde du då tycka att dessa personer borde betala in extra skattepengar och avstå jobbavdraget också, eller neka sina barn den bästa möjliga gymnasieutbildning för att det råkar vara en friskola,flytta hellre än att köpa loss lägenheten när hyresrätten ska omvandlas till bostadsrätt efter 10 år?

 2. Christian says:

  @Freddy
  Nu anser ju de flesta S-politiker att jobbavdraget är bra, även om de inte vill ha det fullt så utvidgat som Alliansen gjort det idag. Den jämförelsen haltar. Men ja, vad gäller bostadsrätten så anser jag att om de tänker gå emot ombildningen politiskt så borde de av moraliska skäl avstå från att köpa den. Hur ska man annars kunna tro på att de verkligen står för något? Det funkar ju inte att snacka om höga principer och sedan ändå avvika från dessa för att sko sig privat…

  Anser du att det inte är hyckleri?

 3. Freddy says:

  Det beror på. Låt oss säga att nån av de här personerna redan innan avdraget infördes anlitade hjälp för sådana här sysslor och nu bara utnyttjar ett lagligt avdrag så ser jag inget större fel med det. De som däremot hoppade på tåget bara för att avdragsmöjligheten kom är en annan sak…

 4. Christian says:

  Ja, vilket ju är det jag häcklar Krogvik för i inlägget.
  Läs gärna den här också. Mycket intressant angående ”pigavdraget”: http://www.aftonbladet.se/debatt/article6717285.ab

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>