Intervallträning och RUT-avdraget

När jag skriver det här så sitter jag i min stol med lätt brännande smärta i låren efter förmiddagens intervallträning. Grym träningsform, som blir ännu bättre på löpband eftersom det då blir helt omöjligt att fuska. Man måste hänga med i tempot. Alternativet är att fort som blixten fara in i väggen bakom bandet, och det känns ju inte helt attraktivt. :)

*

Socialdemokraterna vill avskaffa avdraget för hushållsnära tjänster, det sk RUT-avdraget. Ett av argumenten är att man inte vill stödja en specifik bransch. Konstigt nog nämner man inte motsvarigheten inom byggbranschen, ROT-avdraget. Rädda för att reta byggfacken?

Undersökningar tyder på att minst 2 tredjedelar av väljarn vill ha kvar avdraget. Snacket om att avdraget gynnar ”de rika” är just bara snack. De riktigt rika människorna har råd att köpa hushållstjänster ändå. Avdraget gynnar istället medelinkomsttagare som vill ha hjälp med städningen, barnpassning, läxläsning och så vidare.

När dessutom ett antal S-toppar själv utnyttjar avdraget så vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. Jag har inga problem med att dom gör det, men jag kan inte undgå att fundera på hur man rent moraliskt kan utnyttja en tjänst som man av politiska principer vill ta bort. Det är rent skrattretande och visar på fantastisk dubbelmoral hos bidragssossarna som uppenbarligen hellre helt finansierar arbetslösa än att delfinansiera tusentals jobb som mestadels innehas av lågutbildade. Men det är ju å andra sidan helt i linje med sossarna bidragssamhälle som man prompt verkar vilja återinföra.

Det vore ett rejält steg tillbaka att få Sahlin och kompani vid makten i Sverige. En av de som gapat mest i debatten är socialdemokraten Luciano Astudillo. Det han ”glömmer” att nämna i sitt debattinlägg är att sossarna inte bara är ute efter att plocka bort avdraget, utan också att höja en massa andra skatter. Vilket lär behövas. För i och med upphörandet av RUT-avdraget så kommer vi ha ytterligare ett antal tusen arbetslösa att försörja. Så Astudillo flyttar helt enkelt pengar från hushållsnära tjänster till arbetslöshetsunderstöd. Vilken samhällsvinst som kommer ut ur detta borde Astudillo fundera lite över.

This entry was posted in Drömmilen, Personligt, Politik, Samhälle, Träning. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>