Utvisa ambassadören – till att börja med

Att utvisa den israeliska ambassadören bör vara svenska UD:s första, och omedelbara steg, efter att israelisk militär attackerat ”Ship to Gaza”. Jag hoppas dessutom att EU:s utrikesministrar inte lägger fingrarna emellan utan behandlar Israel som man skulle behandlat vilken som helst skurkstat som genomfört en liknande handling. Dessutom på internationellt vatten…

Israel må vara en demokrati, men precis som Wolfgang Hansson skriver (länk ovan) så är det normalt bara diktaturer som beter sig på det här viset. Och med tanke på Israels historiska övertramp vad gäller brott mot internationella lagar så är det dags att markera. Rejält. Ett kraftfullt fördömande från EU kunde vara en bra början. Men det räcker inte. Man måste den här gången ta i ordentligt från EU-håll för att visa att beteendet är helt oacceptabelt. Skulle det finnas döda eller skadade svenskar efter attacken så förutsätter jag att Sverige omedelbart bryter all form av samarbete med Israel.

This entry was posted in Politik, Samhälle. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>