Tragiskt, men sansa er lite nu

Läser om Annica, vars öde enligt Aftonbladet skulle vara Reinfeldts ”mardröm”. Men att Försäkringskassan går emot sina egna utredare och anser att den svårt sjuka kvinnan ska ut i arbetslivet var knappast vad varken Reinfeldt eller Alliansen i övrigt avsåg med sin nya, tuffare linje för sjukförsäkringen.

Aftonbladet, så vänsterblaska de är, har ju varit riktigt duktiga på att snoka fram sjukförsäkringsfall som sticker ut. Människor som är sjuka, men ändå pressas av Försäkringskassan att skaffa arbete. Vilket för övrigt inträffade även under vänsterstyret i det här landet.

Det den vänstervridna journalistiken utelämnar är alla de fall där folk utnyttjar sjukförsäkringen i onödan. ”Lisebergsmannen” (låtsades förlamad men var helt frisk) var förstås ett extremfall, och det skrev även Aftonbladet om. Men det som aldrig nämns är anledningen till Alliansens tuffare linje. Nämligen det enkla faktum att på varje fall som Annicas, så går det tiotals personer som utnyttjar systemet fast de egentligen inte behöver det. Och det är såklart dessa som regeringen har velat komma åt. Där har man lyckats till stor del.

Att vänstersidan jobbar fram de extrema fallen inför en valrörelse är inget konstigt, men det är heller ingenting som ska tas till intäkt för att Alliansen står för ett ”hårdare” samhälle. Däremot hårdare tag mot fuskare, vilket är helt i sin ordning.

På söndag väljer vi. Att lägga i backen och tillsammans med den rödgröna pyttipannan förflytta oss tillbaka till bidragssamhället. Eller att fortsätta utveckla Sverige tillsammans med Alliansen.

För mig är saken solklar. Ett nytt vänsterstyre vore katastrofalt dåligt!

This entry was posted in Allmänt, Politik, Samhälle. Bookmark the permalink.

4 Responses to Tragiskt, men sansa er lite nu

  1. Gubben says:

    Det är tragiskt att se hur enskilda livsöden exploateras av makthungriga politiker. Det är väl INGEN som inte blir berörd av dessa öden? Men nu används de i ett bakslugt försök av Mona o Co att dela upp folket i goda och onda. Så enkel är inte världen!

  2. Bengt Johanson says:

    Öh, ja, där kom ju facebook-redirecten med också.. http://slowfox.wordpress.com/2010/09/18/rodgrona-och-alliansen-lurar-oss/

  3. Pingback: Christians betraktelser » Rikta irritationen åt rätt håll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>