Vilken vecka…

Hade någon frågat mig för tio dagar sen så hade nog svaret varit ett annat än vad det är idag. Hockey är kul! LHC tog förra veckan 8 av 9 poäng i något som nog måste betraktas som en räcka ödesmatcher. Och då plockade man, troligen med stor hjälp av Harald Lückner, fram sin bästa hockey. Från ett målsnitt på typ 1,75 så blev det 12 mål (och bara 2 insläppta) på hemmamatcherna mot Modo och Djurgården. Det toppar Cluben sedan med att åka till Karlstad och genom en stark vändning ta 2 poäng borta mot regerande mästarna. Sjukt kul!

Nu väntar ytterligare två otäckt viktiga hemmamatcher mot Luleå och Timrå. Minst 4 poäng tycker jag man ska kunna begära denna vecka. I skrivande stund har övriga resultat faktiskt gått LHC’s väg på ett trevligt sätt då Timrå tog 2 poäng mot AIK och Djurgården-Färjestad avgjordes till stockholmarnas fördel på straffar. Det tätar ihop sig.

*

Jag borde också skriva något om Expressens ”chockbesked”. Att Tony Mårtensson inte skulle återvända till LHC var inget jag hade räknat med och jag är därmed inte speciellt chockad. Bra med klara besked. Vi behöver inte hoppas på Tony nåt mer, och det är förstås lika bra inför lagbygget till säsongen 2012/2013.

Het debatt på diverse supporterforum om klubbhjärta och pengar och sånt. Jag har dock inga som helst problem att förstå att Tony vill tjäna pengar. Och jag kan inte påstå att jag anser att han är skyldig LHC något. Men också det motsatta gäller. Och eftersom jag sätter Cluben väl och ve framför enskilda spelare så ser jag det som LHC’s skyldighet att nu mjölka ut varje möjlig krona, eller rubel, ur Tonys kontrakt. Ingen hänsyn till Tony, utan nu ska Cluben bara försäkra sig om en rejäl ekonomisk deal. Tony har själv valt att skriva på för LHC, och han har själv valt att inte spela ut kontraktet i LHC. Därmed finns det ingen som helst anledning för LHC att gulla mer med Tony utan nu bara se till att få ut så mycket pengar som möjligt.

This entry was posted in Hockey, LHC. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>