Ingen stor sak i det här läget

Att Jämtin och Figren tjafsade med varandra efter andra perioden i kvällens möte med Frölunda blir en stor sak i både Aftonbladet och Expressen. Jag vet inte om jag tycker det är så mycket att skriva krigsrubriker om. Två vinnarskallar har olika uppfattningar om saker, och då uppstår en konflikt. Det är i sig inget problem. I grupper, lag, team uppstår ständigt olika typer av konflikter, på olika nivåer.

Applicerar man lite teorier om teamwork eller grupputveckling på det hela så är det egentligen inte så farligt under förutsättning att gruppen har nått en bit i sin utveckling, där man då har vägar att hantera sånt här. Enligt Figren har man ”myst lite” så det är inga problem. Och det tror jag inte heller.

Petter Rönnqvist hade visst ”aldrig sett nåt liknande”. Märkligt uttalande av en fd elitspelare som borde ha hunnit med att få åtminstone någon slags grundläggande uppfattning om teamutveckling och gruppdynamik. Han borde ha sett både det ena och det andra. Men så har han ju fått 5000 puckar i huvudet också…

Jag är inte det minsta orolig över att två heta spelare visar känslor. LHC’s problem är snarare det omvända; att alltför få spelare visar några känslor nu när det verkligen behövs. Kan man inte spela bra hockey så kan man åtminstone visa vilja och inställning. Samtliga dessa ingredienser saknades i LHC idag, och därför blir man också förnedrade av Frölunda på sin egen hemmaplan.

Just nu har jag väldigt svårt att se hur det här laget ska undvika en Kvalserie.

This entry was posted in Hockey, LHC. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>