Den bästa hockeytiden

Så här dags på året är hockey som allra roligast! Slutspelsyra och Kvalseriefrossa. Stora rubriker, tränarbråk, diskussioner om domarinsatser… You name it.

För egen del är det så klart ruskigt tråkigt att LHC inte får vara med i slutspelet, säsongens höjdpunkt. Å andra sidan kan jag ju ändå glädjas åt att Cluben slapp Kvalserien. Ångest. Panik. Sömnlösa nätter. Det kan man vara utan.

Jag trodde helt ärligt att jag skulle vara rätt mätt på hockeyn efter att LHC gjort sin sämsta säsong på nästan 10 år. Men icke. Rubrikerna som ständigt slängs emot mig från medierna får ändå mina hockeycylindrar att gå igång.

Här kommer därför min syn på några av de senaste företeelserna i hockeysverige.

Abbotts tackling på Pavlikovsky
Jag är lite kluven till den här grejen. Å ena sidan kan jag hålla med Arto Blomsten om att att Pavlikovsky ser Abbott och vänder upp ryggen. Å andra sidan så försöker han ju skydda pucken. Men framför allt så har Abbott alla möjligheter att både bromsa och att välja att ”följa med” Pavlikovsky in mot sargen istället för att knuffa honom. Och om någon borde fatta det här med att man har ett val så är det väl just Chris Abbott efter allt tjafs runt brorsan Cam och hans hjärnskakning. Sammanfattningsvis så tycker jag att Abbott är förtjänt av en avstängning eftersom han inte visar någon som helst respekt i sitt fullföljande av tacklingen. Luleå är för övrigt den sista klubben som borde gnälla om Chris blir avstängd efter deras eget tjafs när Jämtin sänkte Mannberg, eller när Cam Abbott åkte på en propp.

Malmös sorti
Läggmatch? Ja, det är väl i alla fall troligt att Oskarshamn inte var ledsna över att Malmö spelat färdigt för säsongen. Det är de nog för övrigt inte ensamma om att ha roligt åt. Och det är givet att man i Skåneland är upprörd över detta.

Fast Malmö borde förstås hellre syssla med att rannsaka sig själva. Med knapp nöd, och hjälp av andra lags resultat tog man sig med minsta möjliga marginal vidare från Allsvenskan till Förkvalet. Där man kostade på sig att på hemmaplan förlora mot just Oskarshamn med 1-0. Där rök Kvalserieplatsen. Man kan inte räkna med att få någon hjälp från andra lag, och sedan skylla på dessa när resultaten inte går som man vill.

Uppenbarligen har man i skåne ändå förstått att man har sig själv att skylla eftersom man sparkar både sportchef och VD. Bättre lycka nästa år grabbar!

This entry was posted in Hockey. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>