Det är då man bestämmer sig

Bara att erkänna att jag tappat fart i träningen. Och det både bokstavligt och bildligt. Efter förra årets Göteborgsvarv, som inte riktigt gick som jag tänkt mig så bestämde jag mig för att träna hårdare inför årets varv. Det har inte alls gått som jag ville. När jag ser tillbaka på träningsåret så höll jag i bra ända fram till i höstas, för att sen tappa. I långa perioder tränade jag nästan ingenting, och när jag väl tränade så blev det alldeles för mycket ”mellanmjölksträning”. Dvs jag tragglade för få kilometer i för lugnt tempo och klev ut ur komfortzonen alldeles för sällan. Lägg där till en del slarvande med maten och formen har inte alls utvecklats särskilt mycket.

Och det är då, under en första stilla runda efter förkylning, en gråmulen aprilkväll när löpardojorna klafsar omkring på det leriga underlaget som jag bestämmer mig. Nu får det vara bra! Nu ska det bli bättre ätande, och träningen ska få en seriös struktur och innehålla minimalt med ”mellanmjölk” (förutom som återhämtningsdryck). Något av det helt avgörande i beslutet var, inte helt oväntat, att pulsen drog iväg alldeles för nära tröskelnivåer trots knapp styrfart. Ohållbart!

Om tre veckor är det dags för Göteborgsvarvet 2012. På tok för sent att göra något ordentligt åt formen. Målet var att gå under 2 timmar vilket inte borde ha varit något som helst problem att greja. Men med för lite specifik träning i snabb uthållighet så undrar jag… Målet är hur som helst reviderat till att jag ska göra en förbättring mot förra året (2:11:58). Vi får se var det bär av.

Men därifrån blir det annorlunda. Med det långsiktiga målet på ”Varvet” 2013 så ska det sättas struktur på träningen på ett helt annat sätt än hittills. De två veckor som följer Gbg-varvet kommer jag att ha ganska lite tid över för träning och kommer använda det som en möjlighet till en rejäl nystart… Några lopp är planerade till sensommaren och hösten för att få kvitto på att tränignen funkar som jag vill. Mer om det senare.

Beslutet är fattat. Nu ska det bara implementeras också.

*

Det finns för övrigt en hel del att skriva om ett annat kärt ämne, nämligen hockeyn. Den återkommer jag till.

This entry was posted in Personligt, Träning. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>